autófóliázás árak

autófólia haszna

2017/12/29. - írta: Tóth István Marketing

Tamási fürdő, menedzserszűrés, goose down, szonyegtisztitas, best goose down, vízszerelő és fűtésszerelő, autó alkatrész, kipufogó, zárjavítás, video marketing, fürdő

fürdő goose down, menedzserszűrés keresomarketing best goose down goose down comforter szonyegtisztitas vízszerelő és fűtésszerelő video marketing autó alkatrész kipufogó Tamási fürdő, menedzserszűrés, goose down, szonyegtisztitas, best goose down, vízszerelő és fűtésszerelő, autó alkatrész, kipufogó, zárjavítás, video marketing, fürdő

Az autófólia haszna

 

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy az autófólia csupán az autó szélvédőinek, ablakainak fóliázását jelenti, ám ez nem így van, hiszen az autófóliázás fogalmába a karosszéria vagy akár a lökhárító – külön erre a célra gyártott, speciális fóliával történő – borítása is beletartozik. Az ilyen jellegű autófóliák az alapvető hasonlóságok mellett merőben eltérnek a köztudat által ismert autóüveg fóliázástól. Mivel ezek a speciális fóliázások kitesznek egy külön cikket, így ebben a mostaniban nem lesz szó róluk. Jelenlegi írásunk a nagyközönség által ismert autóüveg fóliázás rejtelmeibe enged betekintést. Az egyszerűség kedvéért, ezen fóliázási módot autófóliázásnak fogjuk nevezni és a fóliát autófóliaként emlegetjük, mert ezáltal köznyelvi és könnyebben értelmezhető cikk születik.   

Az autófóliák több rétegűek és poliészterből készülnek. 2-3 tized milliméter vastagok, azonban ez nem akadályozza őket sokrétű feladatuk ellátásában. Az alapréteget hordozórétegnek nevezik, és erre kerülnek rá a további különböző rétegek. Például a fémezett réteg, ami a fény infravörös kiszűrését végzi. Ezután helyezkedik el az UV-szűrő réteg. Gondolom ennek hasznát, nem kell magyarázni. Majd a színezett réteg következik, mely esztétikai jelentőséggel bír. Végül pedig a karcolás gátló réteg vagy rétegek jönnek, amik maga a fólia és természetesen az ablaküveg védelmét szolgálják.

autofolia.jpg

A jó minőségű autófóliák számos feladatot látnak el. Ezek közül néhány:

  • Mérsékli a napsugárzás vakító és az utasteret melegítő hatásokat (ezt azzal, hogy megszűri az infravörös tartományt), ezzel javítja a kényelemérzetet. Mindezek mellet javul a kilátás és nem csak kényelmesebb lesz az utazás, hanem biztonságosabb is. Nem beszélve arról, hogy a klíma bekapcsolását illetve annak beszerelését is megelőzheti.
  • Egészségvédelmi feladata, hogy visszaveri a napfényben levő UV-sugarakat.
  • Autó tolvajok ellen is sokat segíthet azzal, hogy nem engedi láttatni az autóban elhelyezett értéktárgyakat, illetve azt is eltakarja a tolvajok elől, hogy van e riasztó a gépkocsiban és esetlegesen be van e kapcsolva. Szintén előny, hogy a fóliázott üveget nehezebb betörni, ezzel még tovább nehezítve a rabló helyzetét.
  • Szintén a törésvédelem haszna, hogy a mindennapi használatban is meg tudja védeni autónkat a kavicsfelverődés, autómosókban az üveget érő hatások, nagyobb szemű jégeső megpróbáltatásaitól.
  • Baleset során a betört üveg akár súlyos sérüléseket is okozhat az utasoknak, de a fólia ettől is véd, hiszen egybetartja a darabjaira tört üveget.
  • Végezetül pedig lényeges megemlíteni az autófóliák esztétikai szerepét. Ez az egyszerű fólia már-már státuszszimbólum is lehet. gondoljunk csak a színtelen, sötétített üvegekre. Fontos megjegyezni, hogy nem csak fekete és áttetsző fóliák léteznek. Vannak színesek is, melyek felhasználásának semmi nem szabhat határt. Maximum a vásárlók és megrendelők fantáziája.

Ha szeretnénk, hogy a fóliáinknak hosszú élettartamuk legyen célszerű a felragasztás után egy hétig nem lemosni és lehúzni, mert így könnyen keletkezhetnek felületi egyenetlenségek a frissen felhelyezett fólián, hiszen ekkor a ragasztó még nem teljesen szilárd. Az első hét letelte után mindenféle korlátozás nélkül használhatjuk az ablakot, épp úgy, mintha fóliázatlanok lennének, csupán arra kell figyelni, hogy ne használjunk olyan tisztítószereket, amelyeknek súroló összetevői vannak.  Valamint kemény anyagból készült, karcolásra alkalmas keféket, rongyokat vagy egyéb takarítóeszközöket is hanyagoljuk. Ez egyébként a fóliázatlan üvegek esetén is követendő tanács. Emellett fontos, hogy tisztítás előtt mindig nedvesítsük be az ablakot és a koszfoltokat, szennyeződéseket ne dörzsöljük, hanem a megfelelő oldószer használatával távolítsuk el.

Elengedhetetlen tudnivaló, hogy hazánkban előírások vonatkoznak az autófóliázásra. Végezetül ezeket szeretnénk megosztani az olvasókkal. Az oszlopok mögötti ablakokon és a hátsó szélvédőn bármilyen fólia lehet (de ilyenkor rendelkezni kell két külső tükörrel), azonban az első szélvédő fóliájának fényáteresztése minimum 75% kell, hogy legyen, míg az oszlopok előtti ablakok fóliájának fényáteresztése nem lehet kevesebb 70%-nál. Ezeken felül a fóliáknak rendelkezniük kell “H” minősítéssel.

 

Reméljük cikkünkkel felkeltettük az olvasók érdeklődését és elszánják magukat az autójuk lefóliáztatásához. 

 Partnerek:

Üzemorvosi vizsgálat Budapest

Üzemorvosi vizsgálat Budapest

Autókölcsönzés teherautó bérlés Mózsa Trans

Mózsa trans

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://autofoliaarak.blog.hu/api/trackback/id/tr2513531981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Lézervágás, Virágküldés, down comforter, Riemchen verblender, használt ruha nagyker, special event barcelona, hamvay lang duvets, szőnyegjavítás, eap, motorolaj és akkumulátor

lézervágás virágküldés riemchen verblender használt ruha down pillows by hamvay lang szőnyegjavítás eap, employee assistance program motorolaj és akkumulátor down duvets, comforters Lézervágás, Virágküldés, down comforter, Riemchen verblender, használt ruha nagyker, special event barcelona, hamvay lang duvets, szőnyegjavítás, eap, motorolaj és akkumulátor

vízvezeték szerelő Budapest, down pillows, szőnyegtisztítás, kárpittisztítás, keresőmarketing, chiptuning, verblender riemchen

vízvezeték szerelő Budapest chiptuning, verblender down comforter keresőmarketing szőnyegtisztítás felsőfokon chiptuning kárpittisztítás szőnyegtisztítás és kárpittisztítás chiptuning, chip tuning verblender riemchen Vízvezeték szerelő Budapest, down pillows, szőnyegtisztítás, keresőmarketing, chiptuning, alte ziegel, verblender riemchen